O nas

Turistična agencija Feel Green Travel je specializirana za organizacijo sonaravnega turizma, predvsem na območju jugovzhodne Evrope.

V naši ponudbi ne boste našli klasičnih potovalnih aranžmajev z velikimi hotelskimi kompleksi in »last minute« ponudbo. Osredotočili smo se le na tisto, v čemer smo najboljši: organizacijo potovanj v neokrnjeno naravo, v kateri se gibljemo v majhnih skupinah – počasi, peš ali s kolesom, v spremstvu najboljšega lokalnega vodnika.

Če vam je všeč, da se sprostite in napolnite svoje baterije v krajih s posebnimi naravnimi danostmi, pa vam pri tem ni vseeno, kako bo vaš obisk vplival na okolje in lokalno prebivalstvo, smo mi tu zato, da vam pomagamo. Občutite zeleno!

Ekoturizem je v središču našega poslovanja, zato naši programi vključujejo okolju prijazno nastanitev, odgovorno doživljanje narave, zeleno mobilnost in zdravo domačo kulinariko.

Naši programi so namenjeni tako individualnim gostom kot organiziranim skupinam, na naših otroških taborih pa skušamo približati življenje v skladu z naravo tudi našim najmlajšim.

Naše vrednote in poslanstvo agencije najbolje orišejo verzi pesnika Toneta Pavčka:

Tisoč in tisoč zvezd je nad nami,
tisoč in tisoč zvez med nami,
da gre po svetu – rama ob rami –
svetloba z nami.

Naša ekipa

Naša ekipa inštruktorjev in vodnikov stalno skrbi, da je vsak vaš izlet, poslovni dogodek ali potovanje resnično pravo doživetje. Vaše zadovoljstvo in varnost sta tesno povezani s kakovostjo vodnika, zato jih skrbno izbiramo in stalno skrbimo za njihovo usposobljenost.

V skladu z našo filozofijo, so vsi naši vodniki izkušeni in preverjeni, odlično poznajo lokalno okolje v katerem vodijo in so pravi mojstri svojega poklica.

Rok – ustanovitelj in lastnik Feel Green Travel

rokRaziskovalec nekoristnega sveta, v katerem vsako leto s svojimi gosti preživi skoraj 200 dni. Strasten zagovornik sonaravnega turizma začinjenega z dobro lokalno zgodbo, nahrbtnikom na rami in divjo naravno kuliso. Planinski vodnik, gorski reševalec, organizator otroških taborov, alpinist in popotnik. Diplomirani politični analitik, že več kot deset let povsem zatreskan v turizem in delo z ljudmi. Z več kot 50 opravljenimi trekingi na vseh koncih našega planeta – pravi naslov za vse ljubitelje gora in narave.

Matej – botanik & zeliščar

matejUniverzitetni diplomirani biolog, je znanje o rastlinah pridobival med študijem, izpopolnjeval pa ga je skozi kasnejše zanimanje za uporabo rastlin v zdravilske in prehranske namene. Na pohodih vam bo lahko podrobno predstavil približno 500 rastlinskih vrst. S kolesom je potoval po Evropi, Aziji, Severni ter Južni Ameriki. Najraje vodi skupine, kolesari, pripravlja zeliščne čaje in ustvarja v svojem pestrem zeliščnem vrtu.
Več si o Mateju lahko preberete na: http://www.matejtonejec.com

Djurdjica – Feel Green partner v Črni Gori

djurdjicaDjurdjica je naša planinska vodnica v Črni Gori. Poznavanje gora, predvsem nacionalnega parka Durmitor, odkoder prihaja, in vodenje planinskih skupin je dolgoletna tradicija vseh njenih družinskih članov. Kot velika ljubiteljica narave in pustolovka je z leti gibanja po črnogorskih planinah nabrala številne in dragocene izkušnje. Ko ne vodi planinskih skupin, poučuje smučanje.

Yüksel - Feel Green partner v Turčiji

yukselLastnik svoje turistične agencije in eden od pionirjev pri razvoju sonaravnega in aktivnega turizma v Turčiji. Je navdušen planinec, gorski vodnik in turni smučar. S svojim unikatnim stilom vodenja navdušuje goste, ki se zato radi vračajo. Vedno je v gibanju in na preži za novimi priložnostmi, z željo še izboljšati turistično ponudbo v že tako nadpovprečno gostoljubni deželi.

Maja

Diplomirana inženirka gradbeništva katero je prevzela narava s svojo privlačnostjo, njena zelena podoba alpskih travnikov, mogočnih vrhov, katero obdajajo, njena odmaknjenost in prvinskost. Planinska vodnica in inštruktorica, učiteljica alpskega in freestayl smučanja, popotnica.