Avstrija
Destinacija
Poletje
Sezona
6 dni
Trajanje
3/5
Zahtevnost

Deželo Tirolsko v Avstriji in legendarne Dolomite v sosednji Italiji lahko štejemo med najlepše destinacije za pohodnike na svetu!
Na vas čakajo neverjetni razgledi, romantične alpske vasice s tipično arhitekturo in čudovito naravo, kamor oko seže.

Predstavitev destinacije:

Dve državi – en raj za pohodnike. Vzhodna Tirolska z dolino Hochpustertal v Avstriji in Narodni park 3 Cine v Dolomitih v Italiji spadata med kraje, ki bi jih moral obiskati vsak pohodnik. Domovina alpskih legend, impozantne gore polne zgodb in neprecenljive lepote, kar kličejo po obisku.

Vključene destinacije:

  • Unikatne planine v gorovju Defereggen (Pusta dolina / Pustertal),
  • Dolomiti: UNESCO svetovna naravna dediščina – Nacionalni park tri Cine,
  • Karnijska visoka pot,
  • Dolomiti nad mestom Lienz.
CENA ob min. udeležbi 15 oseb 550 EUR po osebi
TERMIN
Od sobote, 7.7.2018 do četrtka, 12.7.2018
NASTANITEV Nastanjeni smo v vasici Anras, v odličnem, tipično tirolskem družinskem hotelu Vital-Landhotel Pfleger****, ki je odlično izhodišče za številne nepozabne pohodniške ture in izlete v okolici. Dolina leži med grebenom Karnijske visoke poti in Gailtalom ter se nadaljuje v dolino Pustertal, ki povezuje mesto Lienz in Dolomite. Vse je kot na dlani.
Družina Pfleger nas bo razvajala s kraljevskim zajtrkom, polnim lokalnih dobrot, popoldansko sladico s čajem ter 4 hodnim večernim menijem po izbiri. Brezplačno nam je na voljo tudi obisk njihovih savn.
PROGRAM
Ture potekajo po planinskih poteh, brez izrazito strmih odsekov in izpostavljenih mest. Kljub počasnem vzponu in spustu, ture na Tirolskem vedno vključujejo premagovanje precejšnje višinske razlike, zato je pomembno da so pohodniki fizično dobro pripravljeni.
Navadno se vse poti pričnejo pod gozdno mejo, sledi tipičen travnat svet s planinami na katerih so večinoma na voljo planšarije s tipično tirolsko kulinariko. Vršni grebeni so neizpostavljeni, omogočajo kraljevske razglede in niso težavni.
Ture so v navadno dolge od 10 – 18 km, višinska razlika od 500 do 1100 metrov, min 4-5 ur efektivne hoje.
Vremenski pogoji se v Alpah hitro spreminjajo, pomembno je da imajo pohodniki na vsaki turi s seboj topla oblačila v primeru nenadne sprembe vremena. Spodaj navedeni program se lahko glede na vremenske pogoje spremeni.
Dnevni program je opisan v zavihku “PROGRAM”
VKLJUČENE STORITVE
5 noči s pol penzionom v dvoposteljni sobi oz twin, kraljevi samopostrežni zajtrk, popoldnasko pecivo s čajem ter strežena večerja (2 različna menija na izbiro, 4 hodni meni)
turistična taksa
vsi transferi po programu
slovenski vodnik
NI VKLJUČENO
vse vstopnine
osebno nezgodno zavarovanje za tujino
doplačilo za enoposteljno sobo (80 €)
pijača in napitnine
odpovednina 39 EUR

Informacije in prijave na: info@feelgreen.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 1.7.2018. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 300 € na transakcijski račun Agencije Feel Green Travel, Raj Jezersko d.o.o., Zg. Jezersko 28a, 4206 Zg. Jezersko, SI56 1010 0004 4641 238
(Intesa Sanpaolo d.d.). Namen Tirolska. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom*.

* Za več informacij glej Splošna določila

1

7.7. - Jutranji odhod iz Ljubljane

Postanek v mestu Lienz in individualni ogled
Prihod v penzion, po želji krajša razgledna tura nad vasjo.
Zvečer predstavitev programa ter večerja.
Min. 3,5 ure vožnje s kombijem/mini busem
2

8.7. - Uvodna tura do tipične tirolske planšarije Gölbnerblickhütte.

Krožna tura okrog slikovite doline Kristeinertal.

Turo pričnemo na sončni terasi vasice Anras in se spustimo v dolino Kristeinertal. Več lesenih razglednih ploščadi nas pospremi do planine, kratka planšarska malica (doplačilo). Po idiličnih planšarskih stezah se povzpnemo na rob doline in se spustimo direktno do hotela. Turo je možmo tudi skrajšati.
Počitek in večerja.

5 ur efektivne hoje brez počitkov

+ 900 metrov, – 900 metrov

3

9.7. - Kraljevska tura v Dolomitih

Prečkanje Nacionalnega parka Tri cine

Daljši transfer do sosednje Italije na južno Tirolsko do konca ledeniške doline Fischleinbach (1.454 m).
Počasen vzpon ob potoku Altersteiner in istoimenskemu slapiču do planote pod markatnimi Tremi cinami. Zaslužen počitek v planinski koči Tri cine (2.405 m) z za nekatere najlepšem razgledom na svetu. Kratek in lahek sestop okrog impozantnih stolpov Cin do koče Auronzo (2.320 m). Transfer do hotela, počitek in večerja.

6 ur

+ 950 metrov, – 100 metrov

4

10.7. - Gorovje Defereggern 2

Lepa krožna tura z ogledom eno najlepših planšarskih naselij na Tirolskem.

Transfer do vasice Innervillgraten – možnost nakupa domačih tirolskih izdelkov (1.402 m). Turo pričnemo z vzponom do najvišjih ležečih kmetij nad dolino. Lepi razgledi nas vodijo do konca doline, kjer se skriva res lepo ohranjeno planšarsko naselje Oberstalleralm. Sestop do Unterstalleralm, kje si privoščimo počitek v tradicionalni planšariji. Pot nadaljujemo do vasi Kalkstein, transfer do hotela, počitek in večerja.

5 ur hoje

+ 800 metrov, – 650 metrov

5

11.7. - Karnijska visoka pot

Krožna tura po Karnijski visoki poti s 360⁰ razgledi na vse sosednje gorske verige. Nepozabno!

Transfer do sosednje Italije in start ture nad vasico Moos. Že na začetku ture nas pozdravi neverjetna kulisa Dolomitov, ki postaja z vsakim korakom še bolj navdušujoča. Najvišji vrh ture Hornischegg (2.550 m) je hitro osvojen, sledi počasen spust do Silianer Hutte, kjer si privoščimo počitek. Sestop do postaje Helm (2.041 m), kje se ponovno vkrcamo v gondolo (doplačilo) ali pa sestopimo peš.
Transfer do hotela, počitek in večerja.

4 ali 6 ur hoje (žičnica / peš )
S pomočjo žičnice: + 450 metrov, – 650 metrovBrez uporabe žičnice:
+ 1000 metrov, – 1000 metrov
6

12.7. - Kamniti stolpi nad Lienzom

Zanimiva gorska panorama Dolomitev nad mestom Lienz.

Transfer do mesta Lienz in nato po gorski cesti do parkirišča pod Lienzer Dolomiten Hutte (1.616 m).
Lepa planinska pot nas med grmičevji rododendroma vodi do 2.261 metrov, kjer nas pričaka zanimiva kulisa: planinska koča Karlsbader Hutte z gorskim jezerom, ujetim pod amfiteatrom neštetih kamnitih stolpov. Idealen foto motiv. Počitek v planinski koči in sestop nazaj do izhodišča, tokrat po lažji gorski cesti. Odhod domov.

4 ure hoje

+ 650 metrov, – 650 metrov

Zemljevid ture:

V kolikor imate težave s prikazom zemljevida, kliknite kvadratno ikono v desnem zgornjem kotu zemljevida.